Waarom daalt de premie van autoverzekeringen niet?

Hoewel er vorig jaar minder kilometers zijn gemaakt en er ook minder ongelukken gebeur-den, hebben de meeste autoverzekeraars hun premies niet verlaagd. Toch is dat minder vreemd dan het lijkt.

Notitieblok waarop een speelgoedauto, vergrootglas, rekenmachine en pen ligt
Nieuws
Datum: 19-02-2021

Het aantal schadegevallen bleef vooral in het tweede kwartaal flink beperkt. Maar in het derde kwartaal was het schadebedrag dat autoverzekeraars moesten uitbetalen ongeveer net zo hoog als een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers van De Nederlandsche Bank. Over het laatste kwartaal zijn nog geen gegevens bekend.

Korte termijn

Gezien de ontwikkelingen in het derde kwartaal lijkt het dus voorbarig om de premies van autoverzekeringen te verlagen. Daarnaast baseren verzekeraars hun premies zelden op korte termijn-resultaten.

Dure schades

Een ander gegeven is dat het gemiddelde schadebedrag per claim al jaren stijgt. Dat komt onder andere doordat er steeds meer gevoelige en dure elektronica in auto’s wordt gebruikt.

Wij helpen u graag

Verder is er veel concurrentie op de markt voor autoverzekeringen. Daardoor houden autoverzekeraars de premies sowieso al vrij scherp. Toch kan het slim zijn om goed te vergelijken als u op zoek bent naar een nieuwe autoverzekering met een scherpe premie. Wij helpen u er graag bij. Neem dus gerust even contact met ons op.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.